Heeft u problemen met WiFi verbinding op uw iPhone 4S dan is de kans groot dat het een hardwarematig probleem betreft. Helaas is een “defecte” WiFi/Bluetooth chip een veel voorkomend probleem bij de iPhone 4S. De problemen lijken vooral voor te komen na een software update en omdat de WiFi/Bluetooth functies geïntegreerd zijn in één chip treden de problemen vrijwel altijd gelijktijdig op.

De oorzaak
In de loop van tijd laten de soldeerverbindingen tussen het moederbord en de WiFi chip los. De oorzaak ligt hoogst waarschijnlijk bij het gebruikte type soldeerpasta door Apple en het te warm worden van de WiFi/bluetooth module.

De oplossing
In 95% van de gevallen is het mogelijk om door middel van een relfow de soldeerverbindingen te herstellen en zo het probleem op te lossen. Mocht een reflow van de WiFi chip niet helpen dan moet de WiFi/Bluetooth module worden vervangen.

Wat kost het?
Uiteraard is een reflow stukken goedkoper dan het compleet vervangen van de WiFi/Bluetooth module. De prijs voor de reflow kost bij iPhoneAPK.nl € 49,- en wij bieden 3 maanden garantie op deze reparatie. Het vervangen van de WiFi chip kost € 119,- en op deze reparatie geven wij maar liefst 12 maanden garantie.

Zelf controleren of jouw iPhone 4S een defecte WiFi/Bluetooth chip heeft?
Wanneer u te maken heeft met een grijze WiFi schakelaar zogeheten “gray out” schakelaar dan is de WiFi/Bluetooth chip op het moederbord defect of los. Werkt de WiFi schakelaar wel maar vind uw toestel geen draadloos netwerk meer? Probeer dan eens vlakbij de router te gaan staan en indien nodig kunt u de router opnieuw opstarten (aan/uit doen). Blijven de problemen zich dan nog steeds voordoen dan is hoogstwaarschijnlijk de WiFi chip defect/los.

WiFi chip reparatie (reflow) € 49,-
WiFi chip reparatie (vervangen) € 119,-

Symptomen:

  • De WiFi schakelaar is grijs en u kunt deze niet meer aanklikken/omzetten
  • De WiFi verbinding valt geregeld weg
  • Bluetooth schakelaar is grijs en u kunt deze niet meer aanklikken/omzetten