Waterschade?

Is uw smartphone of tablet in het water gevallen? Handel dan zo snel mogelijk om de gevolgschade te beperken! Het kan iedereen gebeuren een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Je iPhone, Samsung, HTC, Nokia, Sony, LG of Huawei is in de wc gevallen, mee de wasmachine in gegaan of er is een glas drinken overheen gegaan. Of ben je gaan zwemmen en vergeten je smartphone uit je zwembroek te halen? Ook dat kan gebeuren en gelukkig zijn de toestelen in bijna alle gevallen te repareren maar snel handelen is noodzakelijk!

Wat te doen bij waterschade?

Stap 1: Uitzetten en verwijder de accu (indien mogelijk)

Staat uw smartphone of tablet nog aan? Zet deze dan zo snel mogelijk uit om de kans op schade (kortsluiting) te voorkomen. Nog beter is het om direct de accu uit de smartphone te halen, soms wil een toestel niet uitgaan en is het verwijderen van de accu de enige oplossing.

  • Probeer niet of het toestel aangaat, water dat in het toestel zit kan kortsluiting veroorzaken!

  • Leg de smartphone of tablet niet op de verwarming, in de magnetron en probeer deze niet droog te föhnen. Dit versnelt namelijk het oxidatieproces (roest) en vergroot de kans op kortsluiting.

  • U kunt eventueel het toestel in een bak met rijst leggen dat het vocht aan de buitenkant van de smartphone zal absorberen. Het vocht diep in het toestel zal niet zomaar verdampen of onttrokken worden. Een bak met rijst is dus NIET de oplossing!

Stap 2: Laat uw smartphone of tablet zo snel mogelijk reinigen!

Bij waterschade is de kans groot dat er nog vocht in het toestel zit, ook al heeft deze dagen in de rijst gelegen. Ook zal het vocht corrosie/roestvorming veroorzaakt hebben. Dit moet uiteraard secuur gereinigd worden, doe je dit niet dan zal er kortsluiting ontstaan en zullen diverse componenten op het moederbord doorbranden.

Voor het reinigen

Na het reinigen

Stap 3: Testen & prijsopgave

Na het reinigen wordt het toestel volledig doorgetest om eventuele defecten te vinden. Wanneer u snel gehandeld heeft en het toestel dus niet uren aan gestaan heeft met water erin is de kans op gevolg schade het kleinst. In 99% van de gevallen is het toestel na waterschade te repareren. Uiteraard krijgt u van ons altijd vooraf een prijsopgave en mocht het toestel niet te maken zijn dan berekenen wij geen reinigings- of onderzoekskosten*!

* Voorwaarden waterschade “No cure No Pay”

Wanneer blijkt dat uw toestel na het reinigen en onderzoek niet te repareren is worden er geen reinigings- of onderzoekskosten berekend als:
  • De waterschade niet langer geleden is dan 24 uur
  • Het toestel niet zelf geopend/gereinigd is
De reinigingskosten worden wel doorberekend als:
  • De waterschade langer dan 24 uur geleden is
  • Het toestel zelf geopend/gereinigd is
  • Het toestel in zout water is gevallen
  • Het toestel te repareren is maar u afziet van de reparatie