Waterschade?
Wat te doen bij waterschade?
Stap 1: Uitzetten en verwijder de accu (indien mogelijk)
Staat uw smartphone of tablet nog aan? Zet deze dan zo snel mogelijk uit om de kans op schade (kortsluiting) te voorkomen. Nog beter is het om direct de accu uit de smartphone te halen, soms wil een toestel niet uitgaan en is het verwijderen van de accu de enige oplossing.
-
Probeer niet of het toestel aangaat, water dat in het toestel zit kan kortsluiting veroorzaken!
-
Leg de smartphone of tablet niet op de verwarming, in de magnetron en probeer deze niet droog te föhnen. Dit versnelt namelijk het oxidatieproces (roest) en vergroot de kans op kortsluiting.
-
U kunt eventueel het toestel in een bak met rijst leggen dat het vocht aan de buitenkant van de smartphone zal absorberen. Het vocht diep in het toestel zal niet zomaar verdampen of onttrokken worden. Een bak met rijst is dus NIET de oplossing!
Stap 2: Laat uw smartphone of tablet zo snel mogelijk reinigen!
Bij waterschade is de kans groot dat er nog vocht in het toestel zit, ook al heeft deze dagen in de rijst gelegen. Ook zal het vocht corrosie/roestvorming veroorzaakt hebben. Dit moet uiteraard secuur gereinigd worden, doe je dit niet dan zal er kortsluiting ontstaan en zullen diverse componenten op het moederbord doorbranden.
Voor het reinigen
Na het reinigen
Stap 3: Testen & prijsopgave
* Voorwaarden waterschade “No cure No Pay”
- De waterschade niet langer geleden is dan 24 uur
- Het toestel niet zelf geopend/gereinigd is
- De waterschade langer dan 24 uur geleden is
- Het toestel zelf geopend/gereinigd is
- Het toestel in zout water is gevallen
- Het toestel te repareren is maar u afziet van de reparatie